De Vlinderstruik
Mijn naam is Bianca Bastemeijer, (1975) ik ben moeder van 3 fijne, lieve kinderen van 15, 13 & 12 jaar. Samen met mijn man, kinderen & lieve rustige konijnen en leuke kitten Kimo, woon ik in Rotterdam-Charlois. Ik ben opgegroeid in de Rhoonse polder en heb vaak op kinderen gepast vanaf mijn 13e jaar en ben datblijven doen totdat ik zelf moeder werd. In de tussentijdse jaren heb ik ook als backpacker veel van andere delen van de wereld mogen genieten en ervaren. Omdat ik in de opvoeding van onze kinderen veel dingen tegenkwam en kom heb ik een aantal cursussen en gevolgd waaronder; “Ontspanningscoach voor Kinderen”, Kindermassage en de opleiding tot Kinderyogadocente.
Sinds 2006 ben ik samen met Sander (eigenaar van animatie studio Urrebuk in Rotterdam) en hebben we drie geweldige, lieve en uitdagende kinderen.Wij gaan er regelmatig op uit met ons VW-camperbusje en zijn graag in het bos. Tijdens deze avonturen zien we steeds weer dat onze kinderen zich heel goed vermaken met wat de natuur te bieden heeft en hun fantasie en creativiteit daardoor geprikkeld en gestimuleerd wordt.We zijn graag buiten, maar genieten ook van een film (met popcorn ;-), theater, musea en (kinder-)festivals.
Ik vind het leuk om zelf was- en schoonmaakmiddelen te maken van natuurlijke ingrediënten en op deze manier bewust om te gaan met onze omgeving, natuur en milieu.
In ons huis aan de Zegenstraat bied ik kleinschalige opvang aan kinderen van 0-4 jaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 08:00 – 17:30uur. In overleg is buiten deze openingstijden & dagen opvang mogelijk. Incidenteel in de avonden, weekenden en evt. logeren is ook bespreekbaar.
Ik vind het fijn en belangrijk om elke dag buiten te zijn, dus ook als het regent, sneeuwt en waait. We gaan dan naar de kinderboerderij, het park, een speeltuin, gewoon een stukje wandelen of lekker aanrommelen in onze tuin. De natuur ontdekken met respect voor alles wat leeft en wat er is op dat moment. En vooral plezier hebben in wat we doen. Ook binnen zijn is fijn.
In 2014 heb ik de opleiding tot Kinderyogadocente gevolgd voor kinderen van 2-12 jaar en zal tijdens de opvangdagen ook kinderyoga-activiteiten aanbieden in een speelse vorm van een dansje, een verhaal met lichte bewegingen, in combinatie met liedjes zingen ontspanning en veel plezier.

Wij vinden gezonde verse gevarieerde voeding belangrijk en letten zoveel mogelijk op suikers en andere toevoegingen en proberen het gebruik daarvan waar mogelijk te vermijden of verminderen.